Een bijzonder hoesje voor je iPhone 6

Als je op zoek gaat naar een leuk iPhone 6 hoesje, merk je al snel dat er een heel groot aanbod is van dikke, dunne, transparante of gekleurde versies. De verschillen in de prijzen zijn groot en de kwaliteit van de gebruikte materialen verschilt ook in grote mate. Daarnaast biedt het ene hoesje al wat meer bescherming aan je toestel dan het andere. Hierna volgen een aantal modellen en toepassingen.

De iPhone 6 bumper

Met een kleurrijke bumper bescherm je je iPhone 6 tegen krassen, stoten en vallen. Je kan kiezen uit de meest uiteenlopende kleuren zoals wit, groen, geel, rood, oranje of gewoon transparant. Er zijn modellen waarbij de knoppen aan de zijkant bedekt worden door de bumper, maar er zijn ook varianten die een opening voorzien voor alle knoppen. Voor allemaal geldt dat het scherm in principe niet wordt beschermd, maar omdat de hoes veelal ietsje breder en langer is dan het toestel, wordt een slag of stoot in eerste instantie opgevangen door de bumper. Je koopt dit hoesje al vanaf 15 euro (excl. btw).

Bumper bescherming

De iPhone 6 sleeve

Als je kiest voor een sleeve, kan je je toestel er makkelijk in- en uitschuiven. Het is een stevige hoes die gemaakt is van leder en die het hele toestel beschermd tegen krassen, schokken en vallen. Tegenover dit grote voordeel staat dan wel dat het enigszins onpraktisch is om telkens je toestel uit de sleeve te moeten halen als je een oproep of bericht krijgt. Je kan niet meteen zien wat er op het scherm wordt weergegeven en je kan niet meteen de oproep beantwoorden. Pas als je het toestel uit de sleeve hebt gehaald, kan je het gebruiken.

Deze variant is ook verkrijgbaar in heel wat kleuren en modellen. Zo zijn er de meest eenvoudige uitvoeringen waarin je enkel je toestel kan opbergen, maar er zijn ook andere varianten waarin een opbergruimte is voorzien voor (bank)pasjes. Zo heb je alles makkelijk en veilig bij de hand. De prijzen van de meeste sleeves liggen rondom de 30 euro (excl. btw).

Sleeve protectie

De iPhone 6 wallet

De wallet is een variant op de iPhone sleeve. Dit model gebruik je als het ware zoals een boek dat je opent om je iPhone te gebruiken. Bij dit hoesje kan je je toestel er in klikken zodat je meteen het scherm en alle knoppen beschikbaar hebt als je de wallet opent. Het biedt optimale bescherming aan je toestel en het beeldscherm. Een nadeel is wel dat je steeds een flap tegen je hoofd hebt als je met het toestel belt. De prijzen variƫren van 20 euro tot wel 100 euro (excl. btw).

Beschermende portmonnee