De eerste ervaringen met de Apple iOS 8.1

Enkele maanden geleden werd de Apple iOS 8.1 gelanceerd. Er werd met veel ongeduld en vooral hoge verwachtingen naar uit gekeken. Inmiddels wordt dit nieuwste besturingssysteem door heel wat liefhebbers gebruikt en de eerste reacties kunnen dan ook worden gebundeld. Hierna vind je een aantal van de meest voorkomende bevindingen.

iOS 8.1 voor Apple devices

Opluchting na iOS 8

Na de release van iOS 8 waren er heel wat gebruikers die geconfronteerd werden met kleine, vervelende bugs die optraden na de installatie van het besturingssysteem. In deze nieuwste versie 8.1 zitten de nodige software updates om deze bugs op te lossen. Zo komt Apple tegemoet aan heel wat negatieve reacties van de miljoenen gebruikers die na de iOS8 teleurgesteld waren over de kwaliteit van het besturingssysteem.

Betere draadloze verbindingen dankzij iOS 8.1

In de vorige versie 8.1 werden heel wat problemen gemeld met bluetooth en wifi. Deze zijn flink aangepast in de ontwikkeling van de nieuwste 8.1 en de eerder geconstateerde problemen lijken nu dan ook van de baan. Zo zouden de gebruikers geen hinder meer mogen ervaren bij de wifi connectie op een aantal Airport basisstations en zijn de problemen opgelost voor het maken van verbinding met draadloze bluetooth apparaten. Bovendien is er een optie toegevoegd dat de gebruiker zelf kan kiezen tussen het gebruik van het 2G-, 3G- of LTE-netwerk voor zijn mobiel dataverkeer.

De filmrol is er weer

Heel wat gebruikers zijn opgelucht nu de filmrol er weer bij zit. Deze was verdwenen na de lancering van iOS 8, maar dat is dus nu weer gecorrigeerd. Daarnaast bevat de fototoepassing heel wat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen. Zo krijg je bijvoorbeeld ook een waarschuwing als je een tijdsverloopvideo wil gaan opnemen, terwijl er niet meer veel ruimte beschikbaar is. Tevens is er een probleem opgelost waarbij het in Safari soms niet mogelijk bleek om video’s af te spelen.

De iCloud-fotobibliotheek is nu beschikbaar gesteld aan iedereen als bètavoorziening. Als deze fotobibliotheek niet is ingeschakeld, vind je de albums ‘Mijn fotostream’ en ‘Filmrol’ onder de app Foto’s.

Betere geluidskwaliteit

Als je de iPhone 6 gebruikt in combinatie met een MFi-gehoorapparaat is de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd. Tegelijk is er een probleem opgelost met VoiceOver waardoor de toon van een ingedrukte toets niet meer doorklinkt totdat een nieuwe toets is ingedrukt. Ook is het gebruik van brailleleesregels, handschrift en Bluetooth-toetsenbord nu een stuk betrouwbaarder geworden.

Je kan dus stellen dat er heel wat verbeteringen zijn doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie iOS 8. De gebruikers van iOS 8.1 halen dan ook opgelucht adem en zijn tevreden over de nieuwe toepassingen.